iklan....Layanan iklan anda.. untuk di klik

SELAMAT DATANG..Para tetamu yang dikasihi

Isnin, 4 Oktober 2010

Mee udang banjir kuala sepetang

Semalam merasalah juga aku menikmati keenakan yang diwar warkan oleh orang ramai mengenai keenakan mee udang banjir kuala sepetang.


nak dijadikan cerita. semalam orang rumah saya mengajak pergi ke rumah adiknya kat taiping. dengan hati yg kemalasan saya pun pergi la (untuk menjaga hati). dalam perjalanan teringat pulak nak makan mee udang. apa lagi rancangan disusuli dengan persetujuan.
setelah sampai kat rumah adik ipar saya. kami pun pergilah. sesampai je kat kuala sepetang tu , terkejut gak tengok suasana kt situ, sepanjang jalan dipenuhi dengan gerai mee udang. sampaikan bawah rumah pun dijadikan gerai.
namun destinasi saya ialah mee udang mak jah. mee udang mak teh ramai orang .keadaan digerai ni tak ramai sangat pengunjung, mungkin jam masa tu baru pukul 2 petang, saya pun mulalah memesan mee udang banjir.yang lain² sama menu. cuma anak² saya je nasi goreng udang. setelah sampai order saya pun mulalah makan. rasanya biasa je x de yg wow, cuma udangnya je yg rasa fresh, dapat dirasakan kemanisannya. itu yg membuatkan mee udang tu sedap dan ditambah pula dengan promosinya yg hebat.

seterusnya saya pergi meninjau ninjau tempat pemunggahan hasil tangkapan laut di kuala sepetang. lepak² kt situ jap. destinasi seterusnya ialah lake garden bawa anak² main kat taman permainan kanak kat situ.

apa yang dapat disimpulkan disini ialah taiping memang best. datanglah berkunjung .

blog mee udang mak jah

20 ulasan:

*diera* berkata...Reply To This Comment

ohh pagi2 dah nampak udang yg begitu menggiurkan.. huhuh bila lah nak kesana agaknye.. hehhehe

DKosongLapan berkata...Reply To This Comment

Errrmmm...
Salam CHor....awok sebabkan udah kesane....
secaghe personal....awok ghase takde le sedap mane pun..... just udangnye banyak...... kuahnye cayor.... tapi rege....nalaaa....... ni sebab Gerai Udang makteh tu udah masuk majalah tige dulu le yang melambong2 regenyee.... tak masok akei langsong......

P/S: patotnye tak bulih letak Mee udang banjir...... patut letak....Udang mee banjir...

@©hØy berkata...Reply To This Comment

@DKosongLapan
betul tu regenye alamakhai. saya dah rasa tu dah le. xde la teringin bebeno cume nak memcubenye aje

kelisa_samudera berkata...Reply To This Comment

sebab saya ni penggila udang, kadang2 harganya tak jadi hal. tapi sebenarnya mee udang yg lagi sedap dekat jalan nak ke highway changkat jering. dekat kuala sepetang tu udangnya banyak, tapi hanyir sikit.

@©hØy berkata...Reply To This Comment

@kelisa_samudera
ooh kat situ eek. ada terperasan gak. mgkin jenama kuala sepetang tu lagi hebat.

gnesop.com berkata...Reply To This Comment

meriah betul udang nyer.. iks best tu

zulhilmi tempoyak berkata...Reply To This Comment

mmg pasal mkn ek blog ni..
:)

eMMe berkata...Reply To This Comment

achoy, saya tak penah sampai lagi kuala sepetang...kalo balik perak pun, hat Kuala kangsar - sg siput je...tapi mmg sgt sedap ke? tak tau bile nak menerai mee udang ni...

CiK QiQi berkata...Reply To This Comment

amboi,.sakan no makan..ehehhe

Dayat berkata...Reply To This Comment

Mee Udang ni memang terbaik.. i like

Bit Zamri berkata...Reply To This Comment

huhu sodap nyo...nak ugak!!!!

AngahSayang2314 berkata...Reply To This Comment

eeeeee sedapnyerrrrrrr nakkkkkkkkkk pergiiiiiiii

angah singgah sini jadi follower jom kita tukar2 link

IkaAR berkata...Reply To This Comment

teringin gak nak makan mee udang kat kuala sepetang ni tapi hajat tak sampai.. nanti la kalau ada peluang aku nak gi try gak kat situ

kakyong berkata...Reply To This Comment

tak pernah lagi makan mee udang kat tepeng.. kalo ajak suami pun belum tentu dia nak.. dia leh cakap 'ibu masak lagi sedap.. tunggu jer ayah dpt udang fresh..." huhuuu, sabor je lah

nkara berkata...Reply To This Comment

meleleh ayo liur nengok udang tuuu..

Ellen berkata...Reply To This Comment

laparnya nampak udang ni..nak g cari udang masak cam ni..hehe

cintatehO berkata...Reply To This Comment

alamak x prasan air liur dh meleleh tgk udang 2..;)

http://blok-batu.blogspot.com/ berkata...Reply To This Comment

nie yang wat perott rse lapoor balik..arghh..padehal baru jer makan..^^

kobEj0rdan~ berkata...Reply To This Comment

aku nak p makan skang jugak

Popi berkata...Reply To This Comment

duh sedapnya!!